Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Sepcial Promotion

Urgențe non-COVID-19

Urgențele cardiace se preiau de către Institutul Inimii Cluj-Napoca; La nevoie (depășirea capacității de internare) comunică cu Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca - Secția Cardiologie;

• urgențele abdominale, gastrointestinale se preiau de către Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie Cluj-Napoca;

• restul urgențelor respectă circuitele obișnuite ( cu excepția pacienților cu patologie infecțioasă / patologie cotidiană supecți/autoizolați/carantinați pentru care au fost făcute precizări anterior);

• urgențele cod verde/albastru/alb (MSP-MIRA 2021/691 din 12.12.2008, Anexa 9 privind Indexul de codificare al urgenţelor şi regulamentul de alocare al resurselor şi mijloacelor de intervenţie dupa gradul de urgenţă din cadrul aplicaţiei destinate dispecerizării apelurilor de urgentă prin sistemul unic de apel 112) se vor orienta spre tratament la domiciliu cu suportul medicului de familie/medicului din Centrul de Permanență.

Urgențele stomatologice (infecții, dureri puternice, hemoragii) se direcționează către centrul pentru preluarea urgențelor stomatologice, aflat pe str. Avram Iancu, nr. 31.

Orarul centrului: luni-vineri, între orele 8-20, sâmbătă-duminică, între orele 10-16.

• Cabinetul de urgențe stomatologice din cadrul UPU Cluj-Napoca va fi închis în această perioadă, iar urgențele de chirurgie orală și maxilo-facială (traumatisme maxilo-faciale majore, extracții, abcese mari) sunt asigurate în regim de gardă permanentă – Secția Clinică Chirurgie Orală și Maxilo-Facială (Str. Cardinal Iuliu Hossu, nr. 37)

• Înainte de a vă prezenta la centrul pentru preluarea urgențelor stomatologice, de pe str. Avram Iancu, nr. 31, vă rugăm să sunați la numărul de telefon 0752033127. Când vă prezentați la centru, vă rugăm să aveți asupra dumneavoastră cartea de identitate și declarația pe propria răspundere privind scopul deplasării.

• Triajul epidemiologic se face la fața locului, în cortul special amenajat, de către personalul medical specializat, apoi se efectuează triajul stomatologic.

Rețete boli cronice

Eliberarea rețetelor în cazul bolilor cronice (diabet, psihiatrici, boli neurologice, boli reumatologice, alte boli cu rețete acordate prin programele naționale de sănătate - PNS) se poate face și de către medicii de familie conform noilor reglementări:

• pacientul singur/ autoizolat/carantinat anunță la Dispeceratul Integrat la numărul de Call Center 0364-430030 despre tratamentul cronic pentru care îi trebuie rețetă compensată, ambulatorul unde este în evidență, numele medicului care îl are în evidență (dacă îl cunoaște – se poate și fără) și când i se temină medicamentele pe care le are la domiciliu.

voluntarul acreditat preia lista de la Dispeceratul Integrat, se prezintă la ambulatorul indicat de unde i se eliberează rețeta și apoi în farmaciile desemnate pentru ridicarea medicației. Apoi livrează la domiciliu conform recomandărilor primite de la coordonatorul de voluntari.

Dializă

Dializa se va efectua în centrul privat la care este arondat pacientul, care preia autoizolații/carantinații/contacți COVID la terminarea de program (la nevoie deschiderea turei a IV-a) conform acordului CAS Cluj cu administratorii centrelor de dializă cronică – Fresenius Nephrocare;

 

Acceptarea de catre dvs a politicii privind datele cu caracter personal
Nota de acceptare: In conformitate cu normele GDPR, continuarea accesarii acestui site reprezinta acceptul dvs privind folosirea si stocarea datelor cu caracter personal conform regulilor si conditiilor si politicii privind cookies.

Va multumim si va invitam sa vizionati site-ul nostru!