Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Sepcial Promotion

Secții/Compartimente

Obstetrică Ginecologie - II

Descriere:

Clinica Obstetrică-Ginecologie “Dominic Stanca” a fost înființată după primul război mondial, pe 9 mai 1919 sub numele de Spitalul de femei și ambulatoriul policlinic. Începând cu anul 1951 devine bază de învățământ sub denumirea de Clinica de Obstetrică și Ginecologie II, Cluj-Napoca.

În prezent, în cadrul Clinicii Obstetrică Ginecologie “Dominic Stanca” funcționează Secția Obstetrică-Ginecologie III, Compartimentul Anestezie Terapie Intensivă, precum și Secția Neonatologie II.

Componență:

În Secția Obstetrică-Ginecologie III sunt disponibile 75 de paturi dispuse în 22 de saloane, recent renovate.

Compartimentul ATI cuprinde 3 saloane, însumând un număr total de 12 paturi, fiind dotat cu stație centralizată, 8 monitoare multifuncționale, defibrilator, 2 ventilatoare mecanice,  seringi automate, aer comprimat, 3 paturi multifuncționale,  2 monitoare portabile, aparat de încălzit fluide. UTS-ul este dotat cu frigider cu perdea de aer pentru depozitarea sângelui și a derivatelor de sânge, combină frigorifică pentru păstrarea PPC, răcitor pentru stocarea serurilor hemotest, frigider cu congelator pentru serotecă, centrifugă,  termostat, calculator.

Blocul operator al clinicii este complet renovat, fiind compus din 2 săli operatorii și dotat cu 3 mese operatorii moderne, aparate de anestezie, electrocautere, turn de laparoscopie și histeroscopie HD, iar prin conexiune la internet se pot realiza transmisii live la distanta cu intervențiile chirurgicale efectuate.

Activitate principală:

Domeniul principal de activitate în Clinica Obstetrică Ginecologie “Dominic Stanca” este reprezentat de asistența la naștere, patologia obstetricală și ginecologică, screening-ul cancerelor ginecologice, atât în regim ambulatoriu, cât și în regim de internare. Ambulatoriul de specialitate funcționează de luni până vineri între orele 08-15, asigurând asistența medicală în patologia mai sus menționată.

În cadrul aceleiași clinici, funcționează și Secția Neonatologie II, iar colaborarea strânsă cu personalul acestei secții permite asigurarea serviciilor medicale în asistența la naștere la cel mai înalt standard, cu echipe de gardă și servicii medicale asigurate 24 ore/7 zile.

Programe:

Clinica reprezintă și sediul Disciplinei Obstetrică-Ginecologie II din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” cu un număr de 12 cadre didactice. Membrii colectivului din disciplină își desfășoară activitatea cu studenții Facultății de Medicină anul VI, liniile de studiu română și engleză. De asemenea, în Clinica Obstetrică Ginecologie “Dominic Stanca” se pregătesc medici rezidenți în specialitățile obstetrică-ginecologie, neonatologie, ATI. Disciplina Obstetrică-Ginecologie II organizează cursuri postuniversitare în diverse domenii, cum ar fi ultrasonografia ginecologică și obstetricală, histeroscopie, laparoscopie sau cardiotocografie, cursuri ce se bucură de un interes deosebit.

Location

Cluj-Napoca

 

Acceptarea de catre dvs a politicii privind datele cu caracter personal
Nota de acceptare: In conformitate cu normele GDPR, continuarea accesarii acestui site reprezinta acceptul dvs privind folosirea si stocarea datelor cu caracter personal conform regulilor si conditiilor si politicii privind cookies.

Va multumim si va invitam sa vizionati site-ul nostru!