Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Sepcial Promotion

Secții/Compartimente

Neurologie I

Descriere:

          Secția Clinică Neurologie I – asigură asistența medicală de specialitate pentru pacienții cu afecțiuni neurologice, respectiv pacienții cu patologie neurologică acută.

Componență:

Personalul medical al secției este format din 7 medici (specialiști/primari), 16 asistente medicale și personal auxiliar. Aceștia colaborează cu un psiholog și doi kinetoterapeuți.

De asemenea, există un medic specialist de medicină internă și un medic cardiolog care asigură consultațiile de specialitate la pacienții internați pe secție, cu patologie asociată.

Activitate principală:

          Având în vedere specificul patologiei acute neurologiece, căruia îi sunt asociate în principal accidentul vascular cerebral, dar și mortalitatea și morbiditatea, în șecție sunt internați lunar un număr semnificativ de pacienți cu patologie neurovasculară.

          Totodată, secția preia cazurile de accident vascular cerebral ischemic din cadrul UPU (în colaborare cu secția Clinică Neurologie II).

          Clinica de Neurologie dispune de o Cameră de Gardă, unde sunt consultate și evaluate toate urgențele neurologice teritoriale, reprezentând unicul serviciu de gardă de neurologie din județul Cluj. 

În ambulatorul integrat al secției sunt evaluați pacienți cu diferite afecțiuni neurologice, în baza unei consultații, realizate în urma unei programări prealabile.

Programe:

În cadrul secției se derulează Programul național de tratament pentru bolile rare, având trei subprograme (C1, C2, C3) în care sunt incluși pacienți cu miastenia gravis, în criză miastenică, cu poliradiculonevrite acute sau cronice.

În ambulatorul integrat se derulează și activitatea Subcomisiei 1 – CAS Cluj, de tratament al bolilor cronice, cuprinse în Programul Național de Boli Cronice (G12 – Boala Parkinson, G16- Demență, G11- Epilepsie).

În secție se desfășoară și activitate didactică, 3 dintre medici fiind cadre universitare ale Universității de Medicină și Farmacie ”Iulia Hațieganu” din Cluj-Napoca, cu integrare clinică. Astfel, studenții din anul V ai Facultății de Medicină, cât și seriile de studenți străini (liniile franceză și engleză) respectiv kinetoterapie, ori rezidenți de neurologie sau de la alte specializări, care au stagiu de pregătire neurologică, conform curriculei, își efectuează stagiul clinic de practică de neurologie în cadrul secției.  

 

 

Acceptarea de catre dvs a politicii privind datele cu caracter personal
Nota de acceptare: In conformitate cu normele GDPR, continuarea accesarii acestui site reprezinta acceptul dvs privind folosirea si stocarea datelor cu caracter personal conform regulilor si conditiilor si politicii privind cookies.

Va multumim si va invitam sa vizionati site-ul nostru!