Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Sepcial Promotion

Secții/Compartimente

Neurochirurgie

Secretariat Tel: 0264-592771  Interior 5795

Descriere:

Clinica Neurochirurgie din Cluj-Napoca ia ființă în toamna anului 1949, sub conducerea doctorului Ștefan Tristan Iacob, primele operații neurochirurgicale desfășurându-se în Clinica Chirurgie I. Din august 1950 Ministerul Sănătății atribuie neurochirurgiei actualul spațiu în care exista un bloc operator. În perioada 1996-2002 actualul sediu intra în renovare, Clinica de Neurochirurgie desfășurându-și activitatea în actualul pavilion al Chirurgiei Toracice.

Începand cu 2002, odată cu revenirea în sediul renovat, Clinica de Neurochirurgie a cunoscut o dezvoltare continuă, adresabilitatea ei crescând de la un an la altul. Astfel, dacă în 2001 au fost efectuate 940 de operații, în 2004 au fost efectuate 1.710, iar în 2015 numarul acestora a ajuns la 2.778.

 Componență:

 

 

Activitate principală:

Dotarea clinicii sub raportul instrumentarului și a aparatelor de intervenție specifice (microscop operator, neuroendoscop, craniotom, și high speed dreel, posibilități de radioscopie intraoperatorie la două săli) au permis o largire a spectrului intervențiilor.

Putem spune că în prezent sunt abordate aproape toate domeniile patologiei neurochirurgicale, puținele domenii rămase neatinse fiind legate de insuficiența unei dotări corespunzătoare pentru aceste intervenții chirurgicale, cum ar fi chirurgia stereotactica.

Programe:

Programele care se desfășoară în prezent în clinică sunt: programul național de neurotraumatologie, programul național de ortopedie cu subprogramul de chirurgie spinală și implant segmentar, programul național de tratament al hidrocefaliei congenital sau dobândite la copil.

Proiecte de cercetare în desfășurare:

  • Granturi naționale:
  • Evaluarea efectului citostatic combinat al temozolomidei și al factorilor anti-angiogenici pe linii celulare imortalizate de glioblastom multiform;
  • Evaluarea efectului combinat al inhibitorilor de calpaina și al factorilor trofici vasculari în leziunile medulare traumaticeMEDPROT;
  • Dezvoltarea unui sistem computerizat pentru evaluarea noxelor profesionale de tip vibrații mecanice și a impactului asupra operatorului uman la locul de muncă VIBROM;
  • Teze de doctorat - în prezent se desfățoară 6 lucrări de doctorat sub coordonarea Prof.Dr. Florian I. Ștefan.

Clinica are drept partener Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca, precum si toate institutiile private sau de stat care au contract cu CNAS.

 

Acceptarea de catre dvs a politicii privind datele cu caracter personal
Nota de acceptare: In conformitate cu normele GDPR, continuarea accesarii acestui site reprezinta acceptul dvs privind folosirea si stocarea datelor cu caracter personal conform regulilor si conditiilor si politicii privind cookies.

Va multumim si va invitam sa vizionati site-ul nostru!