Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Sepcial Promotion

Secții/Compartimente

Neonatologie II

Prezentare generală

Secția Clinică Neonatologie II face parte din structura Spitalului Clinic Județean de Urgență, fiind parte componentă a Clinicii de Obstetrică Ginecologie  ” Dominic Stanca”. Secția este încadrată ca Unitate de nivel II. Aceasta presupune îngrijirea nou născuților sănătoși și cu diferite afecțiuni perinatale născuți în serviciul nostru, dar și pe cei transferați din unitățile de nivel I ale județului sau din județele limitrofe și din alte unități de nivel II, când Unitatea de nivel III nu are locuri. 

Conducerea secției

Activitatea secției este condusă de Dr. Ligia Blaga, cadru didactic al Universității de Medicină și Farmacie Cluj, Șef de lucrări la Disciplina Neonatologie. Este medic primar Neonatologie și medic primar Pediatrie cu o experiența clinică de 30 de ani. Doctor în Stiințe Medicale, cu competență în Ecografia generală și Atestat în Managementul Serviciilor de Sănătate.

Compunere

Secția dispune de 38 paturi, din care 8 sunt alocate compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală și 30 destinate îngrijirii nou născuților la termen, în sistem Rooming-in.

 

Medicii secției

Activitatea secției este asigurată de încă 5 medici:

Nume/Prenume

Grad Profesional

Grad Didactic

Program

Dr. Blaga Ligia

Medic Primar Neonatologie

Medic primar Pediatrie

Șef Lucrări Disciplina Neonatologie

Luni-Vineri

8-15

Dr. Abrudan Gabriela

Medic Primar Neonatologie

 

-

Luni-Vineri

8-15

Dr. Ardelean Paula

Medic specialist Neonatologie

-

Luni-Vineri

8-15

Dr. Ciubotariu  Adriana

Medic primar Neonatologie, Medic specialist Pediatrie

-

Luni-Vineri

8-15

Dr. David Codruta

Medic specialist Neonatologie

-

Luni-Vineri

8-15

Dr. Todea Bogdana

Medic primar Neonatologie.

 

Luni-Vineri8-15

 

Servicii medicale oferite/ programe

La nivelul secției sunt îngrijiți anual 2400-2500 de nou născuți, 10% dintre aceștia fiind prematuri. Activitatea se desfășoară în regim de spitalizare continuă. Pe lângă activitățile specifice de îngrijire a noilor născuți, atât în sistem Rooming-in cât și în Compartimentul TI, la nivelul secției se derulează:

- programul de screening pentru depistarea fenilcetonuriei și hipotiroidismului congenital,

-  programul de screening al tulburărilor de auz – fiecare nou născut beneficiază înainte de externare de testare auditivă,

- program de depistare și supraveghere pentru retinopatia de prematuritate.

 Nu în ultimul rând la nivelul secției există o preocupare permanentă pentru inițierea și susținerea alimentației naturale. 

 

Dotări

Secția dispune de incubatoare moderne de ultimă generație, ventilatoare și alte dispozitive pentru susținerea funcției respiratorii a nou născuților cu afecțiuni severe, mese de Terapie Intensivă neonatală. De asemenea dispune de monitoare moderne de supraveghere a funcțiilor vitale, dar și de un monitor de înregistrare continuă a activității cerebrale și un ecograf cu sonde pentru cord, creier și abdomen.

Sălile de naștere sunt dotate cu mese de resuscitare a noului născut, pulsoximetre și baloane de resuscitare. De aici nou născuții cu dificultăți de adaptare la naștere sunt aduși în compartimentul TI cu un incubator de transport dotat cu ventilator și monitor.

 

Activitate științifică și educațională

Fiind o secție clinică, aceasta este inclusă în învățământul universitar. Astfel la nivelul secției se desfășoară cursuri și stagii de pregătire pentru studenții Facultății de Medicină, anul VI (linia română și engleză). De asemenea sunt îndrumați prin stagii clinice și cursuri medicii rezidenți din specialitățile Pediatrie și Neonatologie. 

 

Coordonate de contact

Adresa: Clinicii B-dul 21 Decembrie 1989,  Nr. 53-55

           E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.Baby Box Photography:

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, prin intermediul BabyBox, pune la dispoziția pacientelor pachete de fotografii complete. Baby Box este cel mai frumos pachet de amintiri! Puteți accesa galeria de nou-născuți accesând linkul de mai jos.Salvează

Location

Cluj-Napoca

 

Acceptarea de catre dvs a politicii privind datele cu caracter personal
Nota de acceptare: In conformitate cu normele GDPR, continuarea accesarii acestui site reprezinta acceptul dvs privind folosirea si stocarea datelor cu caracter personal conform regulilor si conditiilor si politicii privind cookies.

Va multumim si va invitam sa vizionati site-ul nostru!