Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Sepcial Promotion

Secții/Compartimente

Neonatologie II

Descriere:

Secția Clinică Neonatologie II face parte din structura Clinicii Dominic Stanca.

Secția  cuprinde 30 paturi în sistem rooming-in și 8 paturi în Compartimentul Terapie Intensivă Neonatală. În cadrul acestui serviciu sunt îngrijiți anual 3000 de nou născuți. În Compartimentul de Terapie Intensivă Neonatală sunt îngrijiți anual 350-400 de nou născuți, dintre care peste 50 de nou născuti cu vârsta de gestație ≤ 32 săptămâni și greutatea la naștere între 500 – 1500g, născuți în serviciul nostru sau transferați din alte maternități.

Componență:

Activitatea secției este asigurată de 4 medici primari Neonatologie și un medic primar Pediatrie; 2 persoane sunt implicate în promovarea alăptării, avînd certificare internațională în ”consultanță pentru lactație”. Serviciul are linie permanentă de gardă, asigurată de cei 5 medici ai secției și încă 4 medici specialiști neonatologi. Medicii și personalul mediu sunt instruiți permanent - cursuri anuale de resuscitare/stabilizare a noului născut, îngrijirea prematurului extrem și de promovare și susținere a alimentației naturale;

 

Activitate principală:

Activitatea serviciului de neonatologie II este reprezentată, pe de o parte, de îngrijirea nou născuților la termen, promovarea și susținerea alimentației naturale, consilierea mamelor în ceea ce privește îngrijirea nou născuților și alăptarea acestora; iar pe de altă parte, asigură îngrijirea nou născuților internați în compartimentul Terapie Intensivă Neonatală, cu afecțiuni variate: prematuritate extremă, afecțiuni respiratorii diverse, cardio-vasculare, infecții perinatale, ictere de diverse etiologii, asfixii perinatale severe, encefalopatii postasfixice, hemoragii cerebrale, malformații congenitale complexe.

 

Programe:

Serviciul de Neonatologie II este inclus în procesul de învățământ universitar. În acest sens, studenții Facultății de Medicină din anul VI (liniile română și engleză), ai Facultății de Asistenți Medicali licențiați și rezidenții de Pediatrie și Neonatologie - sunt îndrumați prin stagii clinice și cursuri, în cadrul secției.

De asemenea, este în curs de desfășurare un program al Ministerului Sănătății: ”Prevenirea Malnutriției la copilul cu greutate mică la naștere”.


Baby Box Photography:

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, prin intermediul BabyBox, pune la dispoziția pacientelor pachete de fotografii complete. Baby Box este cel mai frumos pachet de amintiri! Puteți accesa galeria de nou-născuți accesând linkul de mai jos.Salvează

Location

Cluj-Napoca

 

Acceptarea de catre dvs a politicii privind datele cu caracter personal
Nota de acceptare: In conformitate cu normele GDPR, continuarea accesarii acestui site reprezinta acceptul dvs privind folosirea si stocarea datelor cu caracter personal conform regulilor si conditiilor si politicii privind cookies.

Va multumim si va invitam sa vizionati site-ul nostru!