Centrul de Sănătate Mintală
Descriere:
Centrul de Sănătate Mintală are ca profil de activitate asigurarea asistenţei psihiatrice pentru adulţi prin staţionarul de zi şi ambulatoriul de specialitate.
Componență:
Centrul de Sănătate Mintală dispune de 50 de locuri. În anul 2016, 688 pacienți au fost internați în staționarul de zi, iar în ambulatoriul de specialitate au avut loc 9789 consultații.
Componenţă personal medical:
- 2 medici;
- 2 psihologi;
- 5 asistenţi medicali;
- 3 asistenţi sociali;
- 1 registrator medical;
- 2 îngrijitoare.
Activitate principală:
În ambulatoriul de specialitate sunt monitorizaţi pacienţii cu afecţiuni psihice care se prezintă în secţia noastră şi beneficiază de asistenţă medicală, oferindu-le:
- consultaţii şi evaluări psihiatrice
- consiliere şi evaluări psihologice;
- psihoterapie individuală şi de grup;
- prescriere de tratamente psihiatrice;
- administrare de medicamente pe cale injectabilă
- eliberare de documente necesare în Comisia de expertiză a capacităţii de muncă (referat medical) şi în Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap.
În staţionarul de zi asigurăm servicii psihiatrice de zi (până la ora 15:00) pacienţilor care se internează în secţia noastră şi care beneficiază de:
- consultaţii şi consiliere psihiatrică;
- evaluare psihologică;
- consiliere şi psihoeducaţie individuală şi de grup;
- tratamente (medicaţie pe cale orală sau injectabilă);
- programe specializate de reabilitare, reinserţie socială şi pentru îmbunătăţirea abilităţilor: terapie ocupaţională, programe de petrecere a timpului liber, meloterapie, artterapie, etc.);
- servicii de asistenţă socială (consiliere, întocmire de dosare pentru comisii de expertiză).
- mic dejun şi prânz
Centrul de Sănătate Mintală asigură servicii de asistenţă medico-psiho-socială şi la domiciliul pacientului prin echipa de asistenţă mobilă pentru pacienţii nedeplasabili sau dificil de tratat şi care refuză să frecventeze structurile medicale, dar care acceptă tratamentul ori pentru acoperirea unor nevoi psiho-sociale variate care necesită deplasarea unor membrii ai echipei terapeutice.
De asemenea, pacienţii dispensarizaţi în C.S.M. beneficiază de consiliere socială şi evaluare medicală la domiciliu, în mediul lor firesc de viaţă.
Programe:
În prezent nu sunt programe în desfășurare.