Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Sepcial Promotion

Secții/Compartimente

Dermatovenerologie

Descriere:

Clinica şi Disciplina de Dermato-Venerologie au luat fiinţă în 1874, ca parte integrantă a Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii Franz-Joseph. Fondatorul clinicii, Károly Géber, a fost absolvent al Universităţii din Budapesta, având specializarea completată la Viena.

Clinica a început să funcţioneze în actuala clădire, din 1890, cu 110 paturi. Personalul medical superior era constituit din profesor, 2 coordonatori de lucrări, 3 asistenţi universitari, 3 doctori  şi 2-3 interni.

În prezent, secția clinică funcționează cu 35 de paturi, având și internare de zi.

Componență:

Secția dispune de un ambulator de specialitate, unde consultațiile dermatologice au loc cu programare prealabilă, la telefon.

Activitate principală:

Servicii medicale oferite:

Dermatoscopie cu înregistrarea digitală a leziunilor pigmentare cutanate

În evidenţa secției dermatologie, sunt peste 2500 de pacienţi cu nevi melanocitari displazici sau alţi pacineţi cu risc de a dezvolta melanom. Este o metodă care permite depistarea precoce a melanomului.

Teste cutanate alergologice

Prick test: alergeni de mediu, alimente şi medicamente.

Patch teste: Bateria standard europeană, Bateria de screening la materiale dentare, Bateria pentru reacţii adverse cutanate la medicamente.

Imunfluorescenţă directă, indirectă şi ELISA

Clinica de Dermatologie-Venerologie dispune de un laborator specializat în diagnosticul afecţiunilor buloase autoimune. Se efectuează imunfluorescenţa directă, imunfluorescenţa indirectă, imunfluorescenţa indirectă pe piele clivată, ELISA pentru desmogleina 1.

Chirurgie dermatologică

Clinica de Dermatologie-Venerologie are două săli de intervenţii chirurgicale. Se practică tratamentul chirurgical al tumorilor cutanate, care nu necesită anestezie generală.

Chirurgie Mohs

Această tehnică este o chirurgie microscopică tridimensionala, aplicată în cazul tumorilor cu localizare facială și care permite controlul microscopic al marginilor de excizie a tumorilor cu o rată redusă de recidive.

Fototerapia

Clinica de Dermatologie-Venerologie dispune de două unităţi de fototerapie pentru întreaga suprafaţă corporală (Waldmann UV 6001K, Dermalight 3000 - dr Hönle) şi o unitate pentru mâini-picioare. Variantele de fototerapia includ PUVA, UVA şi UVB bandă îngustă

Terapie fotodinamică pentru carcinoame bazocelulare si keratoze actinice

Tratament noninvaziv al unor tumori cutanate pe care se aplică o cremă cu ALA, urmată de expunerea la o lumină roşie.

Capilaroscopie

Serologia sifilisului cu teste de specificitate si sensibilitate înaltă: Elisa (IgG, IgM),TPHA, VDRL cantitativ.

Crioterapie

Programe:

Momentan nu există programe în desfășurare.

Date de contact:

Medic: Şef secție: Conf. Dr. Adrian Baican 

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Asistenta șefa: Mariana Matiș

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Location

Cluj-Napoca

 

Acceptarea de catre dvs a politicii privind datele cu caracter personal
Nota de acceptare: In conformitate cu normele GDPR, continuarea accesarii acestui site reprezinta acceptul dvs privind folosirea si stocarea datelor cu caracter personal conform regulilor si conditiilor si politicii privind cookies.

Va multumim si va invitam sa vizionati site-ul nostru!