Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Sepcial Promotion

Secții/Compartimente

Chirurgie Generală I

Descriere:

Secția Chirurgie I este una dintre primele secții clinice ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, funcționând neîntrerupt de mai bine de un secol (din 1897).

Clinica a fost complet reabilitată în perioada 2004-2010 prin mansardare, renovarea saloanelor, a blocului operator, a secției de Terapie Intensivă, a demisolului (ambulator, secretariat, cabinete medici) respectiv a amfiteatrului.

În prezent, în Clinica Chirurgie I sunt disponibile 117 paturi dispuse în 44 saloane, fiecare salon fiind dotat cu televizor, baie proprie și instalație de climatizare.

Secția de Terapie Intensivă are un număr de 19 paturi cu dotări moderne (sisteme de monitorizare a funcțiilor vitale, ventilatoare, saltele antiescara) ce asigură tratamentul de cea mai înaltă calitate pentru pacienții critici.

Blocul operator este de asemenea complet renovat, cele 6 săli de operație fiind dotate cu mese operatorii moderne, aparate de anestezie de ultimă generație, electrocautere performante, turnuri de laparoscopie HD. Începând cu anul 2012 s-a dat în folosință în blocul operator o sală de operație cu un sistem integrat (OR1 – firma Karl Storz, Germania), pe plan mondial unul dintre cele mai moderne sisteme integrate pentru intervențiile chirurgicale (atât laparoscopice cât și pentru chirurgia deschisă).

Componență:

Compartimentul de chirurgie vasculară are în componență 2 medici, care asigură tratamentul afecțiunilor (atât cronice, cât și de urgență) specifice acestui domeniu.

Compartimentul de chirurgie plastică și reparatorie are în componență 2 medici, care tratează afecțiuniile acute și cronice, din acest domeniu.

Compartimentul de ortopedie și traumatologie are 2 medici. Aceștia tratează patologia de urgență și afecțiunile cronice ale aparatului locomotor.

În același corp de clădire, funcționează Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, secție a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj. Colaborarea stransă cu personalul acestei secții permite asigurarea serviciilor medicale de cel mai înalt standard pentru întreaga patologie din domeniul de activitate al clincii, cu echipe de gardă și servicii medicale asigurate 24 ore/7 zile.

Activitate principală:

Profilul principal al clincii este chirurgia digestivă, în această clinică fiind tratate majoritatea afecțiunilor digestive cu indicații chirurgicale, inclusiv oncologice, dar și patologie endocrină, chirurgia sânului sau a tumorilor maligne cutanate.

Clinica Chirurgie I este o clinică de urgență, existând în permanență 4 linii de gardă de chirurgie generală și de anestezie-terapie intensivă. În paralel există 3 linii de gardă la domiciliu (chirugie vasculară, chirurgie plastică, ortopedie și traumatologie), iar prin colaborarea cu celelalte compartimente și linii de gardă, se poate realiza tratamentul complex al cazurilor grave de politraumatisme cu leziuni multiple.

Programe:

Momentan nu există programe în desfășurare.

Location

Cluj-Napoca, Romania

 

Acceptarea de catre dvs a politicii privind datele cu caracter personal
Nota de acceptare: In conformitate cu normele GDPR, continuarea accesarii acestui site reprezinta acceptul dvs privind folosirea si stocarea datelor cu caracter personal conform regulilor si conditiilor si politicii privind cookies.

Va multumim si va invitam sa vizionati site-ul nostru!