Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Sepcial Promotion

Secții/Compartimente

Gastroenterologie

Descriere:

Secția are 25 de paturi și a fost înființată în anul 1999.

Asigură asistență medicală pentru întreaga paletă de afecțiuni digestive, atât pentru situații de urgență, cât și pentru afecțiuni cronice ale tubului digestiv, respectiv hepatice sau bilio-pancreatice, atât prin internări de lungă durată, cât și printr-un număr însemnat spitalizări de zi.

Activitate principală și servicii de ambulatoriu :

În strânsă legătură cu activitățile secției, în perimetrul acesteia funcționează un cabinet de ecografie în care se practică, la standarde de calitate înaltă – ecografia generală a abdomenului și toracelui, de părţi moi şi manopere de ecografie intervențională. Acestea cuprind puncții aspirative și biopsii ecoghidate abdominale, toracice şi cu alte localizări – cervicale, osoase, etc -, respectiv drenajul percutan ecoghidat al unor colecții, drenaje biliare, colecistostomie percutană etc.), precum și ecografia cu contrast cu aplicabilitate într-o gamă largă de afecţiuni tumorale şi non-tumorale.

Ambulatoriul de gastroenterologie reprezintă structura prin care se realizează legătura Secției de Gastroenterologie cu medicii de familie și cu cele mai multe dintre departamentele medicale sau/și chirurgicale care ne solicită serviciile de specialitate. Ambulatorul de gastroenterologie deservește pacienții ambulatori, fie pacienți ”noi”, fie pacienți care se află în monitorizarea noastră pentru afecțiuni cronice. În aceste servicii sunt cuprinse atât consultațiile clinice, cât și explorarea biologică, ecografică sau/și endoscopică a acestor pacienți. De asemenea, o bună parte din consultațiile interclinice se derulează cu sprijinul ambulatorului.

Activitatea ambulatorului este asigurată de medicii gastroenterologi încadraţi în Secţia clinică cu paturi, doctori în științe medicale și de o asistentă medical.

Componență

Secția Clinică de Gastroenterologie are mai multe componente: secția clinică cu paturi, spitalul de zi, ambulatoriul de gastroenterologie și laboratorul de endoscopie digestivă.

Activitatea din Secția cu paturi este asigurată de cinci medici cu calificare înaltă – cadre didactice ale UMF „Iuliu Hatieganu”, medici primari sau specialiști în gastroenterologie (trei dintre aceștia dețin și specializarea în medicina internă), toți fiind doctori în științe medicale. Personalul mediu este reprezentat de 8 asistente medicale, respectiv 6 infirmiere / personal de curățenie.

Cercetare și educație

În relație cu profilul și activitățile Secției de gastroenterologie, pe lângă asistență medicală se realizează activități de formare în gastroenterologie pentru studenții anului IV ai Facultății de Medicină, respectiv pentru medicii rezidenți de gastroenterologie și din alte specialități. De asemenea, în cadrul Secţiei se desfăşoară şi activităţi de formare dedicate elevilor de la scolile postliceale si Facultatea de asistenţa medicali.

Activitatea de cercetare cuprinde teme din domeniul epidemiologiei și a diagnosticului precoce al neoplaziilor digestive, bolilor inflamatorii intestinale, bolilor hepatice cronice virale și non-virale. In domeniul imagisticii desfăşurăm cercetare în domeniul ecografiei intervenționale și cu substanţă de contrast, respectiv al ecoendoscopiei hepato-bilio-pancreatice şi pulmonare. Un domeniu aparte de cercetare îl reprezintă studiul ultrasonografic al patologiei pulmonare în colaborare cu alte instituţii medicale şi non-medicale (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca).

 

Location

Cluj-Napoca

 

Acceptarea de catre dvs a politicii privind datele cu caracter personal
Nota de acceptare: In conformitate cu normele GDPR, continuarea accesarii acestui site reprezinta acceptul dvs privind folosirea si stocarea datelor cu caracter personal conform regulilor si conditiilor si politicii privind cookies.

Va multumim si va invitam sa vizionati site-ul nostru!