Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Sepcial Promotion

Secții/Compartimente

Compartiment chirurgie plastică - microchirugie reconstructivă

Descriere:

Datorită complexității și diversității patologiei abordate de către medicii din cadrul compartimentului Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă, acesta este un centru de referință în Transilvania.

Componență:

Compartimentul functionează actualmente cu 12 paturi.

În ultimii ani, compartimentul a avut un trend ascendent concretizat atât prin creșterea numărului de angajați și al intervențiilor chirurgicale, cât și prin complexitatea intervențiilor chirurgicale realizate.

Accesul pacienților la serviciile de chirurgie plastică a fost facilitat prin programul zilnic de consulații în Ambulatorul specializat și prin reducerea timpului de așteptare, atât pentru diagnostic cât și pentru tratament și monitorizare postoperatorie.

Activitate principală:

Cele mai frecvente cazuri tratate sunt traumatismele complexe de mână. În cadrul compartimentului se tratează toată gama de patologie a mâinii: malformații congenitale, sindroame de compresiune a nervilor periferici (sindrom de tunel carpian sau cubital, etc.), boala Dupuytren, chirurgia mâinii reumatice.

Tumorile benigne sau maligne ale pielii, țesutului subcutanat, muscular tendinos, sunt de asemenea tratate în cadrul compartimentului.

Reconstrucțiile microchirurgicale, efectuate cu ajutorul microscopului operator, se adresează în special pacienților cu traumatisme complexe ale membrelor ce implică refacerea continuității nervilor periferici, vaselor sanguine, dar și în cazul efectuării de lambouri libere pentru acoperirea defectelor posttraumatice, defectelor rezultate în urma exciziei formațiunilor tumorale de mari dimensiuni sau în reconstrucția de sân postmastectomie.

Reconstrucțiile de sân dupa îndepărtarea parțială sau totală a sânului (mastectomie pentru cancer de sân) implică de cele mai multe ori translocarea grăsimii vascularizate din anumite zone (abdomen, fese) la nivelul toracelui anterior, pentru a reconstrui sânul.

Reconstrucții la nivelul capului și gâtului după îndepărtarea tumorilor din această regiune. Se efectuează frecvent reconstrucții ale feței, nasului, urechilor ,buzelor, pleoapelor.

Arsurile acute sau sechelele după arsuri sunt tratate, pentru a îmbunătății funcția și calitatea vieții pacienților în cauză.

Reconstrucții la nivelul membrului inferior sunt efectuate dupa traumatisme, infecții osoase (osteomielite) sau îndepărtarea tumorilor de părți moi.

Programe:

În prezent nu sunt programe în desfășurare.

Location

Cluj Napoca

 

Acceptarea de catre dvs a politicii privind datele cu caracter personal
Nota de acceptare: In conformitate cu normele GDPR, continuarea accesarii acestui site reprezinta acceptul dvs privind folosirea si stocarea datelor cu caracter personal conform regulilor si conditiilor si politicii privind cookies.

Va multumim si va invitam sa vizionati site-ul nostru!