Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Sepcial Promotion

Laboratoare

Radiologie Imagistică Medicală

Descriere:

Clinica de Radiologie ia ființă în anul 1919 în cadrul Facultăţii de Medicină a Universităţii Româneşti din Ardeal. La conducerea clinicii este numit Prof. Dr. Dimitrie Negru, o mare personalitate a medicinii clujene şi a radiologiei din România. Inițial sediul a fost la Institutul Pasteur, iar în anul 1921 se mută în locul în care funcţionează şi astăzi. Institutul avea secţie de diagnostic, terapie şi secţie cu paturi. 

În perioada 1948-1970 se dezvoltă secţia de Radioterapie, iar între anii 1970-1992 se înfiinţează secţia clinică Radio-Chimioterapie cu 50 de paturi, serviciul de Angiografie şi cateterism cardiac, respectiv serviciile de mamografie şi ecografie.

În 1976 se înfiinţează serviciul de Informatică Medicală în care, pe lângă sistemele de baze de date se efectuează programe medicale de diagnostic, programe de preluări şi prelucrări de imagini. Se înfiinţează de asemenea un laborator de Genetică, axat pe studiul bolii de iradiere.

În perioada 1995–2007 Clinica este dotată cu aparatură modernă, complet reînnoită, fiind de asemenea înfiinţate serviciile de Computer Tomografie şi Rezonanţă Magnetică

Între 2008–2015 în clinică se desfăşoară multiple granturi de cercetare, se diversifică oferta de servicii de radiologie imagistică şi implicit creşte calitatea învăţământului universitar şi postuniversitar. Spaţiile clinicii intră într-un amplu proces de reabilitare şi este lansat un program ambiţios de dotare cu aparatură performantă, conform cu cerinţele mileniului III.

Componență:

 

Activitate principală:

Între principalele activități desfășurate, enumerăm:

  •  asistenţa medicală spitalicească pentru pacienţii internaţi;

  •  asistenţa medicală pentru pacienţii ambulatori;

  •  asistenţa medicală de urgenţă;

  •  activitatea de cercetare ştiinţifică medicală;

  •  activitatea de învăţământ medical universitar şi postuniversitar;

 

Programe:

Momentan nu există programe în desfășurare.

Location

Cluj Napoca, Romania

 

Acceptarea de catre dvs a politicii privind datele cu caracter personal
Nota de acceptare: In conformitate cu normele GDPR, continuarea accesarii acestui site reprezinta acceptul dvs privind folosirea si stocarea datelor cu caracter personal conform regulilor si conditiilor si politicii privind cookies.

Va multumim si va invitam sa vizionati site-ul nostru!