Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Sepcial Promotion

Laboratoare

Laboratorul de Analize medicale

Scurta prezentare

Laboratorul de Analize Medicale efectuează o gamă largă de analize, de o mare varietate şi în continuă creştere. Analizoarele utilizate în procesul de analiză sunt de ultimă generaţie, iar personalul este instruit continuu, conform reglementărilor şi legislaţiei în vigoare. Combinând tehnologia modernă cu o echipă medicală de excepție, laboratorul demonstrează calitatea în domeniul explorărilor paraclinice, oferind secțiilor clinice siguranță și încredere prin acuratețea rezultatelor şi rapiditatea eliberării acestora. Calitatea rezultatelor este certificată de controale interne și externe. Laboratorul îşi doreşte prin tot ceea ce face să contribuie la îmbunătăţirea serviciilor medicale,   ţinând cont de faptul că analizele de laborator sunt instrumente eficiente de evaluare a stării de sănătate a pacienţilor

 

Seful de  laborator

Conferentiar doctor Carmen Costache, Medic primar Medicină de Laborator, Medic primar Microbiologie medical, Doctor în Ştiinţe Medicale
Activitate profesională:

 • Responsabil de analiza - diagnosticul de laborator al infecţiilor parazitare la Compartiment Microbiologie, fiind posesoarea unui Master International in Boli Parazitare Tropicale (Valencia, Spania);
 • Coordonarea Programului de screening neonatal pentru fenilcetonurie, hipotiroidism si fibroză chistică în centrul regional Cluj.

Principalele domenii de activitate sunt: parazitozele umane (parte de diagnostic de laborator, terapie, cercetare) Diagnostic parazitologic, bacteriologic, serologic (serologie parazitară, micotica, bacteriană, virală). Titlul tezei de doctorat: "Importanţa examinărilor serologice în prevenirea toxoplasmozei congenitale".

Structura/componenta

În  Laboratorul de Analize Medicale îşi desfăşoară activitatea  un număr de 81 de angajati:

 • 14 medici
 • 10 biologi
 • 11 chimisti
 • 34 asistenti medicali cu specialitatea laborator clinic (din care 7 as.medicali licentiati)
 • 4 registratori medicali
 • 6 ingrijitoare de curatenie

 

Puncte de lucru

Are în structură mai multe puncte de laborator, după cum urmează:

1.Laboratorul Central – care este şi sediul central al Laboratorului de Analize Medicale; este situat în incinta clădirii UPU, la mansardă, unde se efectuează analize medicale de biochimie, hematologie, microbiologie, imunologie, conform Nomenclatorului de analize al laboratorului. Program de lucru: 08.00-15.00. 

Laboratorul Central este acreditat de către Asociaţia de Acreditare din România-RENAR din data de 24.10.2011, cu certificatul de acreditare nr. LM 730, având competenţe să efectueze analize medicale conform cerinţelor SR EN ISO 15189:2013.

  În cadrul Laboratorului Central se efectuează şi analizele medicale solicitate în serviciul de ambulator al spitalului, analize provenite de la alte unități sanitare cu care spitalul are încheiat contract de prestări servicii medicale, precum şi contra-cost.

 Recoltările de probe biologice pentru pacienții proveniți din ambulatorul de specialitate al spitalului precum și contra-cost se efectuează la:

Punctul extern de recoltare nr.1 al laboratorului de Analize Medicale, situat pe str. Clinicilor, nr. 2-4, în curtea Centrului de Diabet, Nutriție și Boli metabolice.

Program de lucru: Luni-Vineri – 07.30-14.30.

Punctul extern de recoltare nr.2 al laboratorului de Analize Medicale, situat pe str. V.Babeș, nr. 1. Program de lucru: Luni-Vineri – 07.30-14.30.

            Laboratorul Central-serviciul de permanență – este situat în incinta Laboratorului Central. Funcţionează 24 din 24 ore, efectuând analize în regim de urgenţă pentru toate secţiile clinice ale spitalului, inclusiv pentru UPU și pentru alte unități sanitare cu care spitalul are încheiat contract de prestări servicii medicale. Analizele efectuate sunt cuprinse în baremul de analize de urgenţă, stabilit de Laboratorul de Analize Medicale.

 1. Laboratorul Medicală II– este situat în incinta Clinicii Medicală II; se efectuează analize medicale de biochimie, hematologie şi imunologie.

Program de lucru: 08.00-15.00.

 1. Laboratorul Ginecologie I– este situat în incinta Clinicii Ginecologie I; se efectuează analize medicale de hematologie şi analize determinate de profilul clinicii.

Program de lucru: 08.00-15.00.

 1. Laboratorul de Endocrinologie, Serologia sifilisului si imuno-dermatologiei– este situat în incinta Clinicii de Dermatologie; se efectuează analize pentru sifilis şi chlamydia, precum şi diagnosticul complet în cazurile depistate pozitive.

Program de lucru: 08.00-15.00.

 1. Laboratorul Clinicii Ostetrica-Ginecologie II “Dominic Stanca” este situat în incinta Clinicii Ginecologie II ”Stanca”; se efectuează analize medicale de hematologie, biochimie şi analize determinate de profilul clinicii. 

Program de lucru: 07.00-14.00.

 

Medici care activează in laborator

NR.

NUMELE SI  PRENUME

FUNCTIA

LOC DE MUNCA

CRT.

 

 

 

1

BRUDASCA IOANA

Medic primar /integrare

Conferentiar universitar

Laborator Central

2

COCA MARIANA CECILIA

Medic primar

Laborator Central

3

COLHON MARIUS DAN

Medic primar

Laborator Central

4

COSTACHE CARMEN ANCA

Medic primar/integrare

Conferentiar universitar

Laborator Central

5

GHEORGHIU LIANA STEFANIA

Medic primar

Laborator Central

6

GOINA  ANCA

Medic primar

Laborator Central

7

IONESCU MIHAELA ILEANA

Medic primar /integrare

Sef de lucrări

Laborator Central

8

NEAGOE DAN STEFAN

Medic primar 1/2

Laborator Central

9

BENE LILIANA

Medic primar

Laborator Imunologie

10

SFICHI MANUELA

Medic primar

Laborator Imunologie

11

APOSTOL SILVANA DANIELA

Medic primar

Laborator Clinica
Ginecologie I

12

MARGINEAN MARIANA VIORICA

Medic primar integrare

Conferentiar universitar

Laborator Clinica
Medicala II

13

POP VIORICA ANCUTA

Medic primar

Laborator Clinica
Ginecologie II

14

CÎRLIG MIHAELA

Medic primar

Laborator Dermatologie

 

 

Activitatea stiintifica si educationala/programe

 1. PDP 8 - Întărirea capacității instituționale pentru controlul infecțiilor spitalicești și gestionarea consumului de antibiotice în România Institutului National de Boli Infectioase ”Prof Dr. Matei Bals” - coordonatorul proiectului Responsabil in laborator: Dr. Dan Neagoe
 2. Caracterizarea genetica a tulpinilor de Acinetobacter baumanii si testarea sensibilitatii lor la bacteriofagi Coordonator proiect: Biological Research Centre, Szeged, Ungaria Responsabil in laborator: Dr. Carmen Costache

 

Coordonate de contact:

Adresa (sediul): Cluj-Napoca, str. Clinicilor, nr. 3-5

Telefon sediu: 0264 592771, interior 1068 (şef laborator), interior 1073 (asistenta șefă), 1277 (recepție)

Adresa de e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Documente:

Location

Cluj Napoca, Romania

 

Acceptarea de catre dvs a politicii privind datele cu caracter personal
Nota de acceptare: In conformitate cu normele GDPR, continuarea accesarii acestui site reprezinta acceptul dvs privind folosirea si stocarea datelor cu caracter personal conform regulilor si conditiilor si politicii privind cookies.

Va multumim si va invitam sa vizionati site-ul nostru!