Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Sepcial Promotion

Laboratoare

Analize medicale

Laboratorul de Analize Medicale funcţionează ca departament separat în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca

Date de contact:

Adresa (sediul): Cluj-Napoca, str. Clinicilor, nr. 3-5

Telefon sediu: 0264 592771, interior 1068 (şef laborator), interior 1073 (asistenta șefă), 1277 (receție)

Descriere:

Laboratorul de Analize Medicale efectuează o gamă largă de analize, de o mare varietate şi în continuă creştere. Analizoarele utilizate în procesul de analiză sunt de ultimă generaţie, iar personalul este instruit continuu, conform reglementărilor şi legislaţiei în vigoare. Combinând tehnologia modernă cu o echipă medicală de excepție, laboratorul demonstrează calitatea în domeniul explorărilor paraclinice, oferind secțiilor clinice siguranță și încredere prin acuratețea rezultatelor şi rapiditatea eliberării acestora. Calitatea rezultatelor este certificată de controale interne și externe. Laboratorul îşi doreşte prin tot ceea ce face să contribuie la îmbunătăţirea serviciilor medicale de laborator,   ţinând cont de faptul că analizele de laborator sunt instrumente eficiente de evaluare a stării de sănătate a pacienţilor

Componență:

În întreg Laboratorul de Analize Medicale îşi desfăşoară activitatea zilnic,  un număr de 75 de persoane:

  • 13 medici cu specialitatea medicină de laborator (dintre care 4 cu integrare clinică);
  • 9 biologi;
  • 11 chimişti;
  • 31 asistenţi medicali cu specialitatea laborator clinic (dintre care 8 asistenţi licenţiaţi);
  • 4 registratori medicali;
  • 7 îngrijitoare de curăţenie.

Puncte de lucru:

Are în structură mai multe puncte de laborator, după cum urmează:

1.Laboratorul Central – care este şi sediul central al Laboratorului de Analize Medicale; este situat în incinta clădirii UPU, la mansardă, unde se efectuează analize medicale de biochimie, hematologie, microbiologie, imunologie, conform Nomenclatorului de analize al laboratorului. Program de lucru: 8,00-15,00. Laboratorul Central este acreditat de către Asociaţia de Acreditare din România-RENAR din data de 24.10.2011, cu certificatul de acreditare nr. LM 730, având competenţe să efectueze analize medicale conform cerinţelor SR EN ISO 15189:2013.

  În cadrul Laboratorului Central se efectuează şi analizele medicale solicitate în serviciul de ambulator al spitalului, analize provenite de la alte unități sanitare cu care spitalul are încheiat contract de prestări servicii medicale, precum şi contra-cost.

 Recoltările de probe biologice pentru pacienții proveniți din ambulatorul de specialitate al spitalului precum și contra-cost se efectuează la:

  • Punctul extern de recoltare nr.1 al laboratorului de Analize Medicale, situat pe str. Clinicilor, nr. 2-4, în curtea Centrului de Diabet, Nutriție și Boli metabolice. Program de lucru: Luni-Vineri - 7,30-14,30.
  • Punctul extern de recoltare nr.2 al laboratorului de Analize Medicale, situat pe str. V.Babeș, nr. 1. Program de lucru: Luni-Vineri - 7,30-14,30; Sâmbăta – 8-11,30.

 

  Laboratorul Central-serviciul de permanență – este situat în incinta Laboratorului Central. Funcţionează 24 din 24 ore, efectuând analize în regim de urgenţă pentru toate secţiile clinice ale spitalului, inclusiv pentru UPU și pentru alte unități sanitare cu care spitalul are încheiat contract de prestări servicii medicale. Analizele efectuate sunt cuprinse în baremul de analize de urgenţă, stabilit de Laboratorul de Analize Medicale.

2.Laboratorul Medicală II – este situat în incinta Clinicii Medicală II; se efectuează analize medicale de biochimie, hematologie şi imunologie. Program de lucru: 8,00-15,00.

3.Laboratorul Ginecologie I – este situat în incinta Clinicii Ginecologie I; se efectuează analize medicale de hematologie şi analize determinate de profilul clinicii. Program de lucru: 8,00-15,00.

4.Laboratorul de Serologia sifilisului si imuno-dermatologiei – este situat în incinta Clinicii de Dermatologie; se efectuează analize pentru sifilis şi chlamydia, precum şi diagnosticul complet în cazurile depistate pozitive. Program de lucru: 7,00-14,00.

5.Laboratorul Endocrinologie – este situat în incinta Clinicii de Endocrinologie; se efectuează investigații hormonale. Program de lucru: 8,00-15,00.

6.Laboratorul Clinicii Ginecologie II “STANCA” – este situat în incinta Clinicii Ginecologie II ”Stanca”; se efectuează analize medicale de hematologie, biochimie şi analize determinate de profilul clinicii. Program de lucru: 7,00-14,00.

 

Programe:

Momentan nu există programe în desfășurare.

Documente:

Descriere Laborator : Descriere laborator

Ghidul Pacientului : Ghidul pacientului

Chestionar de evaluare a satisfactiei pentru pacienti : Chestionar pacienti

Valori biologice de referinta : Lista valori biologice de referinta

Manual recoltare probe : MRP-LAM ed 04 rev 01

Nomenclatorul analizelor efectuate la punctele de laborator : Nomenclator analize

Nomenclatorul analizelor Laborator Central : Nomenclator Laborator Central

Procedura de primire-receptie probe si eliberare rezultate in laboratorul de analize medicale : PO-01-LAM - ed 02 rev 0

Location

Cluj Napoca, Romania

 

Acceptarea de catre dvs a politicii privind datele cu caracter personal
Nota de acceptare: In conformitate cu normele GDPR, continuarea accesarii acestui site reprezinta acceptul dvs privind folosirea si stocarea datelor cu caracter personal conform regulilor si conditiilor si politicii privind cookies.

Va multumim si va invitam sa vizionati site-ul nostru!