Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Sepcial Promotion

CONCURS PENTRU AMENAJAREA SPAȚIILOR VERZI LA SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ CLUJ-NAPOCA

 

Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca a organizat, în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV), un concurs pe tema amenajării spațiilor verzi din complexul Clinicilor 3-5. Desfășurată în perioada decembrie 2016 – februarie 2017, competiția a implicat grupe de masteranzi ai USAMV în realizarea unor proiecte de (re)amenajare a spațiilor verzi. Premiile totale au fost în valoare de 6000 lei (premiul I – 3000 lei, premiul al II-lea – 2000 lei, premiul al III-lea – 1000 lei).

Managerul Spitalului, Petru Șușca, a declarat: „Ideea amenajării spațiilor verzi a venit întrucât am dorit să oferim pacienților internați, aparținătorilor acestora, dar și studenților și angajaților spații plăcute, de relaxare și repaos. Astfel, spațiul verde trebuie să fie util și ușor accesibil, iar, în același timp, să fie ușor de întreținut pe termen lung. Proiectul, în sine, este de anvergură, ținând seama de faptul că suprafața complexului Clinicilor 3-5 este de aproximativ 43.000 mp, incluzând amprenta la sol a clădirilor.”

Concursul s-a desfășurat în trei etape. O primă etapă de pre-selecție a proiectelor a fost realizată de reprezentanții USAMV. Cele patru echipe rămase în competiție în urma preselecției și-au susținut propunerile în fața unui juriu, format din reprezentanți ai Spitalului, ai USAMV și ai Universității Babeș-Bolyai. Au fost alese trei proiecte finaliste, pentru care au fost solicitate completări, privind bugetele estimate, perioadele de implementare sau organizarea locurilor de parcare.

Echipa câștigătoare a fost formată din studenți în anul I la masteratul Proiectarea, amenajarea și întreținerea spațiilor verzi. Ionuţ Miga, Claudiu Moldovan, Anamaria Mureşan și Daniela Paneș au reușit să convingă juriul că pot face față acestei provocări. Ionuț Miga, reprezentatul echipei câștigătoare a calificat experiența drept benefică pentru progresul  „pe plan personal, cât și pe plan profesional, în ceea ce privește obținerea unei experiențe într-un mediu competitiv, dobândirea unor noi cunoștinte și abilități în domeniul de activitate și atingerea obiectivelor propuse”.

Prof. Dr. Felix Arion (USAMV) apreciează inițiativa Spitalului ca fiind o idee „de succes în care spiritul antreprenorial și abilitățile de proiectare a spațiilor verzi ale studenților peisagiști s-au îmbinat perfect într-un proiect ce se dovedește un exemplu de bune practici, demn de urmat de mediul academic și cel economic. Încrederea remarcabilă pe care spitalul a investit-o în USAMV Cluj-Napoca pe care o apreciem la întreaga ei valoare a fost răsplătită prin efortul creativ al studenților masteranzi și coordonarea cadrelor didactice de specialitate, care își va lăsa amprenta asupra celor care vor păși în spațiile amenajate.”

În săptămânile viitoare, proiectul va fi adaptat nevoilor specifice ale spitalului și urmează să fie implementat, cu fonduri obținute din sponsorizări, începând din primăvară.

 

 

Cluj-Napoca, 20.02.2017

 

Acceptarea de catre dvs a politicii privind datele cu caracter personal
Nota de acceptare: In conformitate cu normele GDPR, continuarea accesarii acestui site reprezinta acceptul dvs privind folosirea si stocarea datelor cu caracter personal conform regulilor si conditiilor si politicii privind cookies.

Va multumim si va invitam sa vizionati site-ul nostru!