Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Sepcial Promotion

SOLUȚII PENTRU PROBLEMELE MEDICILOR REZIDENȚI

 

    Evenimentul „Tinerii de azi, medicii de mâine – în dialog cu SCJU”, organizat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, în parteneriat cu Organizația Tinerilor Medici (OTM), s-a desfășurat în seara zilei de 12 octombrie 2016, începând cu ora 18, în Sala Multimedia a UMF Cluj. La întâlnire au fost prezenți reprezentanți ai conducerii și aproximativ 60 de medici rezidenți, care își desfășoară activitatea în secțiile spitalului.

    Premisa evenimentului a constat în inițierea unui dialog între spital, ca instituție, și resursa umană tânără. Preocuparea pentru problemele medicilor rezidenți se înscrie într-o strategie extinsă, de  îmbunătățire a comunicării interne.

    „Întâlnirea a fost un pas spre o colaborare între noile generații de medici și conducerea spitalului. A fost o discuție liberă, civilizată și foarte utilă, în încercarea noastră de a schimba ceva”, a  precizat Oana Repede, medic rezident Neurologie, despre eveniment.

    Din partea Organizației Tinerilor Medici a luat cuvântul Dr. Cristian Dan, medic rezident și președinte al OTM, care a vorbit despre necesitatea comunicării transdisciplinare pentru a soluționa problemele cu care se confruntă sistemul sanitar românesc.

    Conf. dr. Horațiu Rotaru, din partea Prorectoratului pentru Rezidenţiat şi Cursuri Postuniversitare al UMF Cluj și medic-șef al Compartimentului clinic de Chirurgie Orală și Maxilo-Facială, a punctat importanța anilor de rezidențiat pentru dezvoltarea profesională viitoare. De asemenea, Dr. Horațiu Rotaru a adus în discuție necesitatea responsabilizării medicului rezident și a clarificării statutului acestuia.

    Mai apoi, după câteva cuvinte din partea doamnei Prof. Dr. Cristina Ghervan, director medical, și un rezumat succint al activității de management, prezentat de Ec. Dr. Petru Șușca, medicii rezidenți din sală au fost invitați să discute deschis despre problemele cu care se confruntă în activitatea zilnică.

    Astfel, aceștia au dezbătut problema gărzilor plătite, a posibilității de a primi o masă în timpul gărzilor, dar și aspecte ce țin de spațiile oferite rezidenților și cantitatea de muncă de birou, pe care aceștia sunt nevoiți să o facă. Reprezentanții conducerii spitalului au adus clarificări legislative pentru multe din probleme semnalizate de medicii rezidenți din sală și, în același timp, au propus măsuri pentru soluționarea dificultăților sesizate.

    Managerul SCJU Cluj-Napoca, Ec. Dr. Petru Șușca a declarat, după eveniment: „Mi-am dorit, încă de la începutul mandatului, să organizez o asftel de întâlnire, cu medicii tineri. Politica de investiții în infrastructură și echipamente medicale de înaltă performanță trebuie dublată de o aplecare înspre nevoile resursei umane. Problemele ridicate de acești tineri, în această seară, nu-mi erau străine și multe dintre ele sunt în curs de rezolvare. Pentru altele, am găsit soluții împreună. Schimbarea nu vine peste noapte. Dar, dacă tot vorbim de schimbare, acești tineri medici reprezintă o resursă valoroasă. Tocmai de aceea, îmi doresc ca întâlnirile de acest fel să fie constante”.

    Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca are aproximativ 400 de rezidenți, care își desfășoară activitatea în secțiile spitalului.

 

Cluj-Napoca, 14.10.2016

 

Acceptarea de catre dvs a politicii privind datele cu caracter personal
Nota de acceptare: In conformitate cu normele GDPR, continuarea accesarii acestui site reprezinta acceptul dvs privind folosirea si stocarea datelor cu caracter personal conform regulilor si conditiilor si politicii privind cookies.

Va multumim si va invitam sa vizionati site-ul nostru!